Skënder Çeku

1 janar 1955 - 17 gusht 1998


SHFAQ


BURIMI

Libri: Kthesa e Madhe e UÇK,
Autor: Jakup Krasniqi


Skënder Çeku

1 janar 1955 - 17 gusht 1998

Skënder Çeku lindi në fshatin Qyshk të Pejës në një familje atdhetare. Që në ditët kur UÇK kishte filluar një armatim më intensiv më armë, ai kishte ndihmuar furnizimin e saj me armë.

Në verën e vitit 1998, kur lufta çlirimtare kishte hyrë në rrugën e pakthim drejt lirisë, kur lufta çlirimtare në Dukagjin kishte marrë përmasa të mëdha, kur arma ishte më e vlefshme se buka, Skënderi jep kontribut të madh edhe në organizimin dhe udhehëqjen e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Skënderi, aftësitë e tij prej strategu ushtarak, guximin dhe vendosmërinë i tregoi ne Betejën e Loxhës, ku UÇK-ja do të korrë një fitore të shkëlqyer.

Në betejën e dytë të Loxhës, kur armiku angazhoi edhe aviacionin ushtarak, Skënderi posa ishte kthyer me municion e armatim nga Shqipëria, në mbrojtje të nderit kombëtar dhe të UÇK-së. Rënia heroike e Skënder Çekut, ishte humbje e madhe jo vetëm për familjen, por edhe për UÇK-në

BURIMI

Libri: Kthesa e Madhe e UÇK,
Autor: Jakup Krasniqi