Vesel Demaku

12 tetor 1947 - 26 shtator 1998


SHFAQ


BURIMI

Nga djali i heroit: Kreshnik Demaku


Vesel Demaku

12 tetor 1947 - 26 shtator 1998

KUR MËSUESI BIE PËR LIRI – LIRIA ËSHTË AFËR

Vesel Demaku u lind më 12.10.1947 në Abri të Epërme të Drenasit nga prindërit,I ati Murseli dhe e ëma Sherife. I Martuar me Zymrije Bacaliu-Demaku dhe nga kjo bashkëshortësi lindën shtatë fëmijë;katër djem dhe tri vajza.

Veseli shkollën fillore e kreu në Likoc të Skenderajt,kurse dy vitet e para të Normales në Skenderaj,ndërkqa diplomoi në Shkollën Normale”Hasan Prishtina”në Mitrovicë.

Më 1986,derisa ishte maturant I Normales,ka qenë anëtar I Grupit Organizativ I demonstratës që u mbajt më 27 nëntor të po atij viti.

Nga viti 1970 punoi në shkollën fillore”Shotë Galica”të Abrisë deri në vitet’80-ta kur shpërthyen demonstratat dhe ai u largu nga kjo shkollë.


Puna

Nga viti 1970 punoi në shkollën fillore”Shotë Galica”të Abrisë deri në vitet’80-ta kur shpërthyen demonstratat dhe ai u largu nga kjo shkollë.


Largimi nga puna

10-08-1981-AKTVENDIM

C:\Users\HetaNET\Desktop\86970635_531389684148230_4741888377207390208_n.jpg

Shoku Vesel Demaku,mësues I ciklit të ultë në shkollën filore”Shota Galica”Obri e Epërme LARGOHET nga marrëdhenia e punës.

ARËSYETIM:

Shoku Vesel Demaku,mësues I shkollës fillore”Shota Galica”Obri e Epërme Largohet nga puna dhe detyra e punës në shkollë për shkak se "Nuk i plotëson kushtet politike për arsimin dhe edukimin e brezit të rij në frymën e patriotizmit socalist Jugosllav."


Ripunsimi

Më pas u transferua në shkollën fillore”Migjeni’në Baicë,ku pas viteve ’90 prapë u kthye në shkollën e Abrisë.

Në vitin 1998 u angazhua në luftën e UÇk-së deri me rënien e tij.Në një luftë të pabarabart mes luftetarëve të Brigadës 111 dhe 113 të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe të forcave armike,me 26.09.1998, do të vriten shumë ushtarë të forcave serbe, por do të binin edhe deshmorët e parë të lirsë në Abri,në fushë të nderit duke mbrojtur popullsinë civile, dhe mbase ata të tre do të triumfonin sikur kuqedra të mos sulmonte edhe nga ajri me helikopter.:mësuesi Vesel Demaku dhe dy nxënesit e tij,Valdet Xhemajlaj dhe Afrim Hajdari.


Urdhëri Hero i Kosovës

Me datë 18.10.2018 Vesel Demaku shpallet Hero i Kosovës, për Trimërinë dhe Sakrivicën për lirinë e Kosovës.”Urdhëri Hero I Kosovës”.


BURIMI

Nga djali i heroit: Kreshnik Demaku